Arenal
Costa Rica

Costa Rica i høyden – Fjell – og Vulkaner

Costa Rica er verdenskjente for sine Strender. Det er god grunn til. Likevel er det et fantastisk land å utforske også i høyden. Hovedstaden San Jose ligger på 1172, som regnes som høyfjell i Norge. Høyeste punkt er på hele 3822 meter over havet.

San José, 1172 meter over havet.

Vulkaner

I Costa Rica finnes det en mengde vulkaner. Vulkanområder har en unikhet som er vel verdt reisen. Det finnes 14 kjente i landet. Seks av dem har vært aktive de siste 75 årene.

Arenal er den mest kjente. Vulkanen var aktiv fra 1968 frem til 2010. Da kunne man se lava spytte ut fra toppen. Selv om vulkanen ikke spytter ild lengre (i skrivende stund) er den utrolig vakker. Området rundt er i også svært spektakulært.

Prøv et såkalt «Hot Spring». Reiser du på budsjett finnes det et gratis alternativ. Vi anbefaler Ecotermales. Her kan du kjenne varmen fra vulkanen direkte i føttene. Vannet har også helende effekter med balansert innhold av kalsium, magnesium og biokarbonater. Ønsker du et luksøriøst sted, prøv Baldi Hot Springs. Ved å nyte det varme vannet ved foten av Arenal vil du forstå at det er noe spesielt med området.

Ecotermales, Hot Springs.

La Fortuna

La Fortuna ligger ved foten av Arenal. I denne vulkan -landsbyen har du alt du trenger. God kaffe får du hos Arabigos Coffee House. Det finnes flere fine steder å bo. Airbnb har mange gode alternativer. Selina La Fortuna er også er supert alternativ om du vil ha tilgang på mange morsomme aktiviteter. Her får du tilbud på stor variasjon i bofasiliteter.

Arábigos Coffee House

Du kan komme deg til la fortuna med bil og buss. Fra San Jose tar det rundt tre timerl. Det finnes også en flyrute som gaar daglig fra San Jose, Manuel Antonio og andre populære destinasjoner. 

Det finnes en rekke tilbud for de som liker fart og spenning. Våger du deg ut på kanten av fossefall, kan du rappellere. Flere aktører tilbyr fartsfylte taubaner, såkalte “Zip lines”.

Rappeller ned fossefall

Monteverde

Monteverde er et annet fjellområde du ikke vil angre på å oppdage. Det vakre landskapet har en rik fauna og flora. Her finner du såkalte “Cloud Forests”. Skogene har unike mikroklima hvor du kan se en mengde sjeldne planter og dyr. 

I «Parqueo de tigre» kan du være med på fantastiske turer. Man får se majestetiske fossefall, unik natur og siste delen gjøres på hesteryggen. Selv om navnet «Tigre»kan virke litt misvisiende, da du ikke finner tigere her, vil du se masse andre eksotiske dyr.

Parqueo el Tigre

Kvekere

På 50 – tallet flyttet en gruppe kvekere til Monteverde for slippe innkalling til Koreakrigen. Klimaet var hovedgrunnen for valg av sted. Området passet kveg – og meieridriften de allerede drev. Den dag i dag er iskrem og ost i fjellregionen kjent for å være ekstra smakfull. Det er heller ikke uvanlig at innbyggere i området har vestlige navn. 

Frittgående kuer er ikke et uvanelig syn i Monteverde

Fjell og strand, hand i hand

Å ta en tur til fjells ekskluderer ikke muligheten til å nyte strendene også. Reisen får en fantastisk variasjon om du tar deg tid til begge deler. Da blir du ikke lei av noe av delene. Du vil også få dobbelt opp med inntrykk fra dette vakre landet.