Costa Rica

Santa Teresa et paradis for surfere og yoga- entusiaster

Komme seg dit

Santa Teresa ligger syd- vest på Nicoya- Halvøya. Det er et populært reisemål, derfor går ofte busser direkte hit. Med bil tar det rundt 5 timer fra San Jose. Om du leier bil, sparer du mye tid ved å koordinere med en ferge som går fra Puntarenas. Vanligvis går den 5:00, 09:00 og 11:00 på morgenen, og 14:00, 17:00 og 20:30 på kvelden. Dobbeltsjekk gjerne på følgende nettside: http://navieratambor.com/

Det er også mulig å ta innenriksfly til Santa Teresa. Nærmeste flyplass heter Tambor. Fra tambor til Santa Teresa tar det rundt 45 minutter med taxi. Green Air Costa Rica har daglige avganger fra San Jose.

Strendene

Strandlivet
Strandlivet i Santa Teresa er fantastisk

Santa Teresa er den ultimate surfebyen. Strendende er legendariske når det kommer til skjønnhet og kvalitet på bølgene. Hovedstranda strekker seg rundt 7 kilometer. Nærliggende strender er Manzanillo, Playa Bongo og playa Coyote i nord, og de mer klippeformede strendene syd i Mal Pais. Bølgene er vanligvis gode året rundt.

Hele området er bygget rundt surfernes livsstil. Butikkene, kafeene og til og med kjøretøyene bærer strandboms- vibber. Det gjelder både estetikk og praktikalitet. Trenger du nye badeshorts eller nytt sett med bikini, er det en rekke kule butikker som tilbyr det.

Badetøy
Salty har mye kule klær.

Yoga

Yoga og surfing har funnet et sterkt bånd med hverandre. De fleste hoteller- og hosteler tilbyr yoga- timer. Du finner alt fra rolige Yin og restorative yoga, til mer fysisk krevende, som Vinyasa, Power og Ashtanga. Om du er usikker på hvor du skal begynne, så har Belive Yoga&Surf, nord på stranden, veldig godt utvalg av lærere og timer.

Lærer du noen Yoga- moves kan du alltid ta fantastisk bilder i solnedgangen.

Yoga i Solnedgang
Få det perfekte instagram- bildet i solnedgangen.

Husly

Det er stort utvalg av hoteller og hosteler i Santa Teresa. Du finner alt fra frem- stjerners resorts til herberger hvor du deler rom med andre. Variasjonen bidrar med å gi en god atmosfære av ulike sosioøkonomiske grupper. Du finner også en rekke muligheter til å leie hus og leiligheter.

Selina er en hotell- kjede som har en rekke steder rundt om i hele Latin- Amerika. I Santa Teresa har de to residenser; Selina North og Selina South. Selina South har best fasiliteter dersom du ønsker å jobbe mens du oppholder deg her. Selina North er litt mer i smørøyet, og litt høyere partyfaktor.

Like ved Selina North har du et klassisk surferbomssted kalt Don Jons. Jon som er eier og drifter er selv en ivrig surfer. Alt fra vibbene til Surfestativene er tilpasset hvilken som helst surfer.

Relax to the Max
Don Jons, Realx to the Max. Ligger midt i smørøyet.

Somos er et nytt stilig hotel/hostel. Med moderne arkitektur, lekkert basseng og kule fellesarealer er dette et fint sted å henge. Rett nord for Somos finner du Belive Surf and Yoga, som har en av de beste yoga- stedende. Belive tilbyr også gode surfekurs- og grupper.

Spisesteder

Det er stort utvalg av gode kafeer og restauranter i Santa Teresa. Du finner steder i alle prisklasser og smaker. Lokale spesialiteter som Gallo Pinto og Casado finner du mange av stedene som drives av lokale innbyggere. Om du liker at maten kommer for, er Eat Street ditt beste alternativ. Her finner du tre ulike matstasjoner, pluss en kun for drinker. Det er heller ikke mangel på verken sushi eller pizza- steder.

Drift bar har alt. Sunn mat, kule drinker, til og med en liten butikk hvor du kan kjøpe både mat og kunst. Drift ligger syd på main road.

Drift bas
Drift Bar ligger syd i Santa Teresa

tips og triks

I Santa Teresa er det en mikrojungel mellom hovedgata og stranda. Du gjør lurt i å gjøre deg kjent med inn- og utgang fra stranda. Hvis ikke kan du fort havne opp i noens bakhage.

I skrivende stund er hovedgata ikke asfaltert. Under lengre oppholdsperioder bruker det å bli ganske støvete. Da kan det være greit å ha en ansiktsmaske, eller bandana, hvert fall om man kjører MC eller ATV. Når det regner kan gata bli veldig gjørmete. Unngå sko som ikke tåler mye skitt. Lokale myndigheter har lagt frem planer om å asfaltere i fremtiden.

Støvete vei
Hovedgata blir fort støvete når det er sol, og gjørmete når det regner.

Andre aktiviteter

I nærområdet er det mange andre aktiviteter. Fossen ved Montezuma er helt fantastisk. Her kan du klatre og svømme rundt på de ulike platåene. Om du våger, er det også mulig å hoppe fra flere av klippene. Sørg for at du har en guide som vet hvor det er dypt nok.

Turer på hesteryggen eller ATV er også populært i området. Ollies Adventure tar godt vare på sine hester.

Rid i Solnedgang
Ridetur i solnedgangen er en klisjé, og det er det en god grunn til.