Costa Rica

Utforsk de fineste strendene i Costa Rica

Det ligger litt i navnet, Costa Rica; rik kyst. Skal du nyte ytrefileten i landet, er utforskning av strendene et “must”. Costa Rica har to kyster, en strekker seg mot Stillehavet, den andre mot det Karibiske Hav. Fra nord, hvor landet grenser mot Nicaragua, til sør mot Panama. Her finner du strender som perler på en snor.

Noe for enhver

Liker du klipper eller sand best? Vil du være øde eller folksomt sted? Vi gir deg en oversikt med de vakreste strendene samt deres kvaliteter.

Manuel Antoino

Her har du alt! Sand, klipper, aktiviteter, dyr, mm. Du får høy partyfaktor på den offentlige delen, samt rolige områder innlemmet i nasjonalparken. Den vakre solnedgangen har et fantastisk spill med øyformasjonene. Stedet er som dratt ut av et Game of Thrones- sett.

Kanskje verdens vakreste strand. Manuel Antonio National Park

Santa Teresa

Santa Teresa er et surfeparadis. 8 km strandlinje, omkranset av bølger og jungel. Stranda har en god balanse med mennesker, uten å oppleves som “overbefolket”. Du får også gratis tilskuerplass til noen av klodens beste surfebølger, og således verdensklasses surfere.

Flagget signaliserer «Lifeguard on Duty», Santa Teresa

Cabo Blanco

Cabo Blanco er først og fremst en nasjonalpark, men følger du Sueco Trail ca. 2 km (hver vei) finner du en nydelig, avsidesliggende strand. Her kommer du til tuppen av Nicoya- Halvøya. Krystallklart vann rett ut mot Stillehavet.

Skjult perle, Cabo Blanco.

Nosara

Cirka fire timers kjøretur nord for Santa Teresa finner du Nosara. Et Yoga- og meditsjons- Mekka, med fantastiske naturomgivelser. Et av de unike elementene med stranda er klippen som deler Playa Pelada og Playa Guiones. Våger du deg opp hit, vil du kunne nyte solnedgangen med en vannvittig vakker utsikt.

Solnedgang med utsikt fra klippe. Mellom Playa Pelada og Playa Guiones.

Mal Pais

Syd for Santa Teresa har du en mindre besøkt del, kalt Mal Pais. Mal Pais kan oversettes til “dårlig land”. Det kan tolkes på flere måter, men strendene er ikke “Mal”. Foretrekker du sand fremfor klipper, vil nok de andre alternativene passe bedre.

Fascinerende klippeformasjoner, Mal Pais

Pavones

Pavones ligger lengst syd på vestkysten, nær panama. Stranda er litt avsidesliggende. Kjører du bil, sørg for at du har firehjulsdrift. Pavones sees gjerne på som en skjult perle. Om du ønsker rolige omgivelser er regntiden beste alternativet.

Jaco

Jaco har en fin samling av ulike kvaliteter. Ikke like vakker som Santa Teresa, eller eksotisk som Manuel Antonio, men flere elementer på samme sted. Stranda tilbyr gode nybegynnerbølger for surfere, hvit sand og enkel tilgang til sentrum. Jaco er et perfekt utgangspunkt om du ønsker “litt av alt».

Jaco- stranda i solnedgang

Tamarindo

Populært kalt “Tamagringo”. Området føles litt som en amerikansk koloni. Elsk det, eller hat det, det er få strender som har såpass stort utvalg av produkter og aktiviteter. Skal det være massasje? Et nytt smykke? En ridetur? Kokosnøtt? Eller noe sterkere? Her blir du tilbudt mye på kort tid. Tamarindo har det meste.

Tamarindo har mange spisesteder langs med stranda

Puerto Viejo

“Hovedstranda” på østkysten er det perfekte stedet å dra når det regner på vestkysten. Lokale forskjeller gjør at høytiden her er noe ulik Stillehavssiden. Reiser du i November vil Porto Viejo være den perfekte havna for deg.