England

De fineste parkene i London

London er for nordmenn en av de mest populære byene å besøke. Byen er hovedstaden i England og tilbyr en rekke forskjellige aktiviteter og severdigheter for turister. Ikke bare er byen populær blant nordmenn, men her kan du også møte turister fra hele verden. Byen tilbyr blant annet store idrettsarrangementer, Madame Tussauds, London Eye og mye mer. Men i tillegg til de mest populære turistattraksjonene, finner du også flere parker som er svært populære. 

London regnes som en av de tre globale byene i verden, og har nesten 9 millioner innbyggere. Dette er en relativt hektisk by, og det er alltid noe som skjer. Ikke bare på grunn av alle turistene du finner i London, men også da byen er preget av finansbransjen. Det kan derfor være en ide med en piknik eller et glass i parken for å senke skuldrene litt. I denne artikkelen skal vi gi en oversikt over fem av de beste parkene London har å by på. Den første på listen er også den mest kjente, nemlig Hyde Park. 

Hyde Park

Hyde Park ble åpnet helt tilbake i 1637. Dette er en av de største parkene i London, og mest sannsynlig den mest kjente for de fleste nordmenn. Parken ligger ved den kjente gaten Oxford Street. Parken er fylt med vakre piknikområder og åpne plasser. I tillegg finner du Serpentine der, som er en kunstig innsjø. Her kan du både bade på en varm dag eller ta en båttur. 

Det blir avholdt en rekke arrangementer i parken hvert år. Den lokale svømmeklubben har for eksempel sin årlige julekonkurranse, som er åpen for deltakelse. Hver jul blir også det kjente julemarkedet Winter Wonderland åpnet. Her kan du blant annet stå på skøyter, drikke gløgg eller spise god mat. 

Dersom du er i parken rundt juletider, men heller ønsker å være inne, kan du besøke samtidsmuseet i parken. Samtidsmuseet heter Serpentine Gallery etter innsjøen ved siden av og er åpent hele året. Kjente kunstnere som Andy Warhol, Yoko Ono og Jeff Koons har hatt utstillinger her, og museet er blant verdens ledende for moderne kunst. 

I Hyde Park finner du også minnesmerke etter Prinsesse Diana. Dette er også verdt et besøk, og ligger kun et par hundre meter fra Serpentine Gallery. Hyde Park kan du enkelt komme til med tube. Enten Central Line til Marble Arch eller Lancaster Gate. Du kan også ta Piccadilly Line til Hyde Park Corner. 

Regent’s Park

Regent’s Park finner du omtrent en kilometer unna Oxford Street. Parken blir ofte kalt “juvelen i kronen”, eller “the jewel of the crown”. Dette er også en offisiell “Royal Park”, på lik linje med blant annet Hyde Park og Richmond Park”. Parken tilbyr blant annet store gressområder der du kan spille blant annet fotball, rugby og cricket. Dette vil du også enkelt se dersom du besøker parken, da dette er et populært sted for sportsinteresserte lokale beboere. 

Innbyggerne i London er også svært inkluderende og vennlige, så dersom du er interessert i å bli med på aktiviteter er det bare å spørre. Parken har også en innsjø der du også kan leie en båt. Så dersom du er mer interessert i en rotur er dette også fullt mulig. Du kan også velge og ta det mer med ro ved å leie deg en strandstol og nyte solen. Videre tilbyr parken også en rekke forskjellige kaféér og restauranter. 

Du kan også oppleve kultur i parken, og fra mai til september blir det satt opp teater, filmvisninger og konserter. Men kanskje den mest populære aktiviteten er å besøke London Zoo. Selvfølgelig er dyreparken svært populær for barn, men passer for alle aldre. Her kan du se over 750 dyrearter, i tillegg til at det er lagt opp for flere forskjellige aktiviteter for barn. 

Dersom du besøker London Zoo anbefaler vi også at du tar en tur til Primrose Hill, der du kan se en av Londons beste utsikter. Dersom du vil besøke Regent’s Park kan du ta tuben Bakerloo Line til Regent’s Park. 

Victoria Park

Victoria Park er den fineste parken i øst-London, og er den eldste av Londons offentlige parker. Opprinnelig ble parken åpnet for å gi et bedre tilbud til de lokale beboerne, men er i dag også en populær destinasjon for turister. Victoria Park har også blitt kåret til Londons beste park flere ganger de siste årene. Her kan du se personer som gjør alt fra å gå tur med hunden, jogger eller spiser lunch på The Pavilion Café like ved innsjøen. 

Denne parken ligger også i nærheten av det offisielle området som ble brukt under OL. Dette vil si at bydelen fikk en totalrenovering før lekene startet. Du kan blant annet se monumenter, oppleve store picnicområder eller ta med barna på en av de store lekeplassene. Om sommeren er det også festivaler i parken som blant annet Field Day og Lovebox. 

Hvis du er interessert i å besøke parken med tube kan du ta Central Line til Bethnal Green Station, hvor du så må gå i rundt ti minutter før du ankommer parken. I området finner du også en rekke forskjellige gallerier. Det er også et svært populært område for studenter, da husleien er billigere enn vest i byen. 

Hampstead Heath

Denne parken er en av de største i hele London og blir av de lokale kalt for “The Heath”. Størrelsen er faktisk på hele 340 hektar, og parken er over 1000 år gammel. Helt frem til 1930-tallet ble The Heath brukt for gressende kuer. I nærheten av parken finner du også noen av verdens dyreste hus, og blant annet Ricky Gervais og Sting har bodd i Hampstead-området. 

Denne parken er i motsetning til de ovennevnte ikke sentralt i London. Hampstead Heath ligger omkring fem kilometer unna Oxford Street. Parken er perfekt for deg som ønsker å oppleve en annen del av London. Ikke bare finner du store gressplener her, men et mangfold av forskjellige aktiviteter. I parken er det blant annet skog, sjøer og tennisbaner. Du kan også gå til det høyeste punktet som er 134 meter over havet for å få en flott utsikt over byen. 

Mange kommer hit for å bade, og med god grunn. Det er rundt 30 sjøer og dammer i parken. Noen er dedikerte for blant annet kun menn og kun kvinner, men de fleste er åpne for alle. Selv om London kan bli svært kaldt om vinteren blir parken brukt til bading hele året. Og selv om parken ikke ligger like sentralt til som de ovennevnte, kommer du enkelt frem med tog (Overground Train) til Gospel Park eller Hampstead Heath. 

Richmond Park

Dette er den største “Royal Park”, og ligger i sør-vest-London. Richmond Park er på nesten 1000 hektar, og har gjennom historien blitt brukt av kongelige. Når du besøker parken vil du fort glemme at du er i en storby, og heller få følelsen av at du er i villmarken. Parken ligger litt lenger unna sentrum enn de andre parkene, men dersom du er interessert i en annerledes opplevelse anbefaler vi parken på det sterkeste. 

Du har blant annet en høy sannsynlighet for å se hjort når du er i parken. Det er faktisk over 600 hjort i parken, noe som blant annet gjør Richmond Park til et svært populært sted for fotografer. Det skal nevnes at du skal være litt forsiktig i paringstiden og etter at kalvene har blitt født. Du kommer til parken med District Line tube til Richmond Station, og deretter buss 371 eller 65 til Petersham.