Trebebyggelse
Norge

Røros

Røros ligger i Trøndelag kommune, cirka midt i landet. Du finner Europas eldste trebebyggelser i byen. Røros er eneste Norske by på på UNESCOS verdensarvliste.

Komme seg dit

Buss

Fra Trondheim går det busser hver dag.

Fly 

Fra Oslo går det daglige avgange, med unntak fra lørdager. Flyturen tar kun 50 minutter.

Bil

Bilturen fra Oslo ligger på rundt 5 timer. Trondheim – Røros tar cirka 2 timer.

Aktiviteter

Røros er en unik liten by. Å gå rundt i de tradisjonelle gatene, er en attraksjon i seg selv.

Er du av den sporty typen er det en rekke muligheter i Røros. Sykkel, vandring og riding er poplulære aktiviteter i traktene. Om vinteren kan du leie spark, dra på rein- og hundekjøring.

Det er en rekke museer, spennende bygg – og gruver i Røros. Den ikoniske kirken, med det hvite spiret som rager over byen er lett tilgjengelig. 

Kobber – og gruvedrift bygget opp samfunnet i Røros. Kvikne kobberverk og Røstvangen gruver er verdt et besøk.

Ønsker du en dag med velvære, tilbyr byen flere spa – opplevelser. Dra enten på Røros hotell bad og velvære, eller Mii Gullo spa på Fjällnäset. I flotte fjellige omgivelser, er Fjellnäset en severdighet i seg selv .

Overnatting

Det er mange fine overnattingsmuligheter i Røros. Bo i små koselige tømmerhytter på Gjelten Bruk Camping, eller i mer luksuriøse omgivelser på Bergstadens Hotell. Du finner de fleste prisklasser i byen.

Sikkerhet

Kulderekorden på Røros er på hele – 50,4 grader Celsius. Det er vanvittig kaldt, så om du tar turen på vinterstid, sørg for å ha med masse varme klær. Varmerokerden er på over 30 plussgrader. Med en temperatursvingning på 80 grader, gjør du det lurt å sjekke værmeldingen nøye.