Norge

Tromsø – Praktiske reisetips

Tromsø, også kalt Nordens Paris, er en unik by. Folk fra verden valfarter hit for se Nordlys. Byen ligger 69 grader nord, omgitt av fjell og fjorder. Tromsø sentrum ligger på Tromsøya. Omkringliggende har du forsteder og øyene Kvaløya, 

Det sies at tromsø er byen i Norge med flest barer per innbygger. Sant eller ikke, så har byen er livlig uteliv.

Det er heller ikke mangel på aktiviteter du kan gjøre, både i og rett utenfor byen.

Hvordan komme seg til Tromsø

Fly

Det går mer enn ti daglig avganger fra Oslo til Tromsø. Reisen tar cirka 1. Time og 40 minutter. De fra de fleste store byene i Norge har også direkteruter hit. Fra flyplass til sentrum tar det bare 10 min. med buss eller taxi.

Båt

En fantastisk måte å komme seg til Tromsø, er med båt. Det er flere cruise- selskaper med byen som destinasjon. Hurtigruten er den mest kjente. Sjekk reisetider og stoppesteder.

Tog og buss

Det går ingen tog helt inn til byen, men man kan ta tog til Fauske eller Narvik, også buss videre.

Bil tar mer enn 22 timer fra Oslo, 27 timer fra Bergen og 16 fra Trondheim.

Overnatting

Det finnes en mange bomuligheter i Tromsø. Du finner alle prisklasser og grader av komfort. AirBnb bruker også å ha mange alternativer.

Spisesteder

Det har blitt en voksende næring med spisesteder. Her har du også stor varisjon i pris og kvalitet. Fisk – og sjømat er en selvsagt spesialitet i Tromsø.

Aktiviteter

I byen finnes det mange morsomme ting å gjøre. 

  • Fiske
  • Fjelltur
  • Ishavskatedralen
  • Reinsdyr – og hundeslede
  • Samisk kultur
  • Båttur
  • Safari

Tromsø har også fått seg en ny fantastisk sauna. Pust tilbyr en fantastisk oplevelse midt i byen. Våger du et bad vil du ikke angre. Sunt er det også.

Nærliggende fjell

For å få full oversikt over byen, kom deg opp på Tromsdalstind 1238 moh. Her får du fantastisk utsikt over både Tromsø og Lyngsalpene. Velg mellom å gå sommerruta eller vinterruta. Har du ikke tid til dagstur, kan du ta fjellheisen opp til Storsteinen 421 moh.

Obs obs!

Om du reiser i vinterhalvåret, sørg for at du har godt med klær. Temperaturen kan krype ned mot minus 10 grader. Med lite sol, vind og sjø kan det føles ekstra rått. For generell og fysisk velvære så kommer House of Healing sine produkter godt til nytte.

Skal du på ski, sørg for å sjekke snøskredfaren i området. Sørg for at du har godt med kunnskap, trening og utstyr før du legger ut på tur. Hør med lokale hvor man kan kjøre på ski, og ikke. Invester i en guide for være ekstra trygg. Snøskred er et av av natufenomene som tar flest liv i nord.

Jord – snøskred kan også skje over veien. Vær derfor ekstra ekstre observant før du kjører over de farligste overgangene.