Østerrike

Slik får du en fin biltur gjennom Alpene

Hvis du er ute etter en ferie med fantastiske utsikter og natur, er en bilferie gjennom alpetraker gjennom Østerrike og Tyskland et godt alternativ. På grensen mellom de to landene finner du veien “Alpenstrasse”, eller Alpeveien. På denne veien kan du nyte en spektakulær utsikt. Veien strekker seg over 45 mil og er den eldste turistveien i Tyskland. Veien går helt fra Ramsau i Østerrike til Unterjettenberg i Tyskland. På kjøreturen kjører du forbi blant annet kurbad, innsjøer, flere slott og utallige borger. 

På en såpass lang biltur burde komfort og trygghet være en prioritet, og dette er definitivt noe du burde ha i tankene dersom du skal leie bil. På veien kjører du forbi flere små byer og tettsteder. Her er det mulig å overnatte, og dette er også noe vi anbefaler. Det finnes også en rekke forskjellige rasteplasser der du kan sette fra deg bilen. Da kan du for eksempel gå på fjellturer og gå på stiene langs alpinløypene. Dette er en flott måte å oppleve naturen enda nærmere på. Spesielt kultur- og alpinbyer som for eksempel Salzburg og Kitzbühel er enkle å komme til via denne veien. Disse byene er mest kjent for sine skianlegg om vinteren, men også på sommerstid er det masse å oppleve. 

Dersom du velger å besøke Salzburg kan du blant annet besøke Getreidegasse, eller den gamle handelsgaten i byen. I dag er dette en nydelig og fargerik gågate som har bevart gamle butikkskilt som er verdt et besøk. Denne byen er også fødestedet til Mozart, noe byen bærer preg av. Når du besøker Salzburg vil du møte på en rekke forskjellige dyktige gatemusikanter rundt om i byen. 

Du kjører som nevnt forbi en rekke slott og borger på Alpeveien. Det er på den andre siden et slott som er verdt litt ekstra oppmerksomhet. Dette er Neuschwanstein som ligger i bydelen Bayern i Tyskland. Dette spektakulære slottet ligger lang Alpeveien og er umulig å misse. Ikke bare her, men langs hele veien er det muligheter for å ta bilder av natur, kultur og så videre. Vi anbefaler derfor at du har kameraet klart under hele turen. 

På den tyske siden av grensen finner du også Berchtesgaden nasjonalpark. Denne parken dekker store deler av Berchtesgaden-alpene. Den er også den eneste tyske nasjonalparken i Alpene, men er verdt et ekstra stopp. Dette er på grunn av den majestetiske utsikten og naturen. Den mest populære attraksjonen her er Koenigssee innsjø, og du kan utforske innsjøen og områdene rundt. Du kan også ta en båt i rundt 40 minutter over Koenigssee som stopper på St. Bartholomae hvor du finner kirke som virkelig er noe vi anbefaler. 

Vi anbefaler også at på en slik tur at på kjøreturen mellom Østerrike og Tyskland at du tar deg god tid. Ikke prøv å rekke for mye på en gang. Det er naturlig at man legger planer, men sørg også for at du har tid til overs. På en slik kjøretur vil det dukke opp en del på veien som du ønsker å oppleve. Det er også alltid positivt å unngå hastverk når hovedmålet med turen er å oppleve natur. 

Som nevnt er det også viktig at du har en bil som er egnet for kjøreforholdene og som gir god komfort. Slik som alle veier langs fjellet kan Alpeveien til tider være kronglete og bratt. Derfor er det lurt med en SUV som gjør det lettere og sikrere å kjøre. 

Fordelen med en slik ferie er at du har friheten til å bestemme akkurat hvor du drar og hva du vil gjøre. Denne type frihet får du kun når du har deg selv bak rattet. 

God tur!