USA

Austin, reisetips til hovedstaten i Texas

Austin er både den formelle og kulturelle hovedstaden i Texas. Byen er et mekka for musikk, museer, spisesteder og andre kulturtilbud. Ikke like kjent som New York eller L.A. Austin er likevel kåret til USA’s beste by å bo i flere år på rad.

Område

Austin ligger så og si midt i Texas. San Antonio sydvest, Dallas nord og Houston øst for byen. Som hjertet av delstaten er det lett å komme hit. Om du vil ta turen til nabolandet, er Mexico kun litt over fire timers kjøretur unna.

Det finnes ingen direkteruter fra Norge, i skrivende stund. Innenlands er det daglig avganger fra de større byene. Mange av de største motorveiene fører også hit.

Stemningen i Austin

Det bor om lag en million mennesker i byen. I amerikansk målestokk er det en middels stor by. Det er derfor en fin størrelse som verken virker overbefolket, men allikevel har alle godene metropoler kommer med.

Byen er godt tilrettelagt for sykkel. Det er en super måte å komme seg rundt på, og få et godt inntrykk av byen.

SFC Farmers’ Market arrangeres hver lørdag morgen. Downtown, i Guadalupe Street, tilbyr lokale bønder fersk økologisk og bærekraftig mat. Live musikk kommer gratis med på kjøpet.

Når på året bør du reise til Austin

Mars/April er generelt den fineste tiden å være i Austin. November er også bra, da det ikke er for varmt i nevnte måneder. Gradestokken ligger gjennomsnittlig mellom 22- 25 Celsius på dagen. Sommermånedene mail til September blir det ofte over 30 grader. I mars arrangeres også den legendarisk festivalen; South by southwest (SXSW)

Snøstorm

I Februar 2021 ble Austin rammet av snøstorm. Statistisk sett faller det 0 mm. snø i året. Den uforventede stormen gjorde at hele 40% av byens innbyggere mistet strømmen.

Det er altså ikke sannsynlig at du vil oppleve noe lignende, men bedre «føre vàr enn etter snar». Ta gjerne med en ekstra jakke.

Flotte parker

Austin har også en rekke fine parker. Grøntområdene er mye brukte rekreasjonsområder for byens innbyggere. Umlauf skulpturpark og museum er et flott område som er vel verdt et besøk. Det er fri adgang er mellom 6 pm. og 8 pm.

Ikke langt fra Umlauf ligger Barton Springs Pool. Austin ligger langt fra kysten, så du finner ingen strender mot havet. Barton Spring Pool er et 12’000 kvadratmeter stort svømmebasseng. Vannet kommer fra naturlige kilder i området, og holder en temperatur på rundt 20 grader året rundt. Bassenget er mer enn rent nok til å bade i.

Barton Spring Pool. Et herlig sted å kjøle seg ned.

Lady Bird Johnson Wildflower Center er perfekt for barnefamilier. Her kan dere lære om å dyrke egne vekster. Hver uke har de egne temaer man kan lære om.

Musikk og festivaler

South by southwest, eller SXSW, er en diger festival for musikk, film og andre medier. SXSW arrangeres Mars hvert år. Det er ulik slutt- og start dato på de ulike festivalene. Musikkfestivalen er definitivt den største. Da kommer det over 1400 band.

Bo og overnatting

Innbyggere i Austin er kjent for deres vennlighet. Derfor er det stor sjanse for å finne gode tilbud på AirBnb.

Som alle større byer finner du hoteller i alle prisklasser. Ønsker du roligere omgivelser bør du ikke velge ett som ligger nær 6th street. Er du av typen som alltid klar for en god fest, da er det området for deg.

Nattlivet

6th street er sentrum for barer og utesteder. Her er det generelt fult trøkk hver kveld. Det er også den dyreste og mest bråkete delen.

Om du ønsker en litt mer avdempet stemning anbefaler vi Casa de Luz. Casa de Luz er ikke bare utested og restaurant, men også et sted som tilbyr yoga, konferanser velværebehandlinger mm.

Kjendiser i Austin

Austin er hjemmet til en rekke kjendiser. Den beryktede syklisten Lance Armstrong er blant annet herfra. En av verdens største musikere, Willie Nelson har også byen som hjem. Under corona- pandemien flyttet verdens mest populære podcaster; Joe Rogan, hit. Han flyttet fra L.A. fordi han ønsket mer frihet. Andre celebre innbyggere du kan støte på er; Owen Wilson, Sandra Bullock og Matthew McConaughey, for å nevne noen.